Ziana

Ziana

Tijdens de bruiloft is zij het centrale aanspreekpunt van de bruid. Deze dame regelt de make-up van de bruid, haar jurk(en) en doet de haarstyling.

Verschillende ziana’s bieden diverse diensten aan. De meeste ziana’s hebben meerdere bruidsjurken in hun assortiment. Tijdens een traditionele Marokkaanse bruiloft draagt de bruid vaak meerdere jurken. De bruid kan er dan voor kiezen om een jurk van de ziana te huren of te kopen. Verder heeft deze professional vaak ook veel ervaring op het gebied van bruidsmake-up en haarstyling. Zij laat het bruidje echt schitteren op haar grote dag! De ziana werkt voornamelijk achter de schermen. Je zult haar nooit in het midden van de zaal treffen, maar vaak draait zij juist  de agenda van de bruid. Als de bruid eenmaal is opgemaakt en haar eerste jurk aan heeft, gaat ze de zaal binnen. Zodra ze even met de gasten heeft gezeten keert ze terug naar haar steun en toeverlaat op deze dag, die haar binnen no-time een compleet nieuwe look geeft. Een ander kapsel, aangepaste make-up en een nieuwe jurk. Dan doet de bruid opnieuw haar entree.

zianaEen Marokkaanse bruiloft kan heel simpel zijn maar ook heel uitbundig. De ziana is in beide gevallen een onmisbare ”manager” van de bruid. Tijdens een simpele bruiloft zorgt zij dat de bruid er altijd op haar best uitziet en geeft haar zo nodig een oppepper voor ze de zaal binnentreedt. Tijdens een uitbundige bruiloft, waarbij de bruid soms wel 7 verschillende looks op een avond heeft, is deze dame een ware duizendpoot achter de schermen.

Ook voor de bruidsmeisjes, familie van de bruid of vriendinnen van de bruid kan deze dame wat betekenen. Sommige ziana’s hebben complete set van jurken in hun assortiment die ze mee nemen naar de bruiloft. Deze topper doet de haren en make-up van de bruidsmeisjes zodat ook zij geheel in stijl de zaal betreden.