Uitnodigen van je gasten: Zo doe je dat!

de dag voor de grote dag
De mooiste henna designs voor jouw bruiloft
11 juni 2018
henna designs
Designs voor de 5 mooiste henna creaties voor je bruiloft
1 augustus 2018
gasten uitnodigen

Uitnodigen van je gasten: Zo doe je dat!

Zo nodig je gasten uit!

Uitnodigen van je gasten: gasten uitnodigen voor een evenement is een zeer belangrijk deel van de organisatie. Logisch, want je wil namelijk dat er mensen naar dat evenement toekomen. Het liefst zoveel mogelijk. De manier van uitnodigen is in dit geval een vooraanstaande factor. Je wil niet dat de uitnodiging te formeel of informeel is. Daarnaast moet deze duidelijk genoeg zijn voor de genodigden. Verder is het belangrijk dat de uitnodiging past bij het evenement dat je organiseert. Hieronder staat verder uitgelegd hoe je het beste gasten uitnodigt.

Waarvoor uitnodigen?

Voor verschillende evenementen zijn er natuurlijk verschillende soorten uitnodigingen. Het bijvoorbeeld niet verstandig om een uitnodiging voor een kerstgala met hartjes te decoreren. Dat is overduidelijk veel geschikter voor uitnodigingen voor een bruiloft. Bepaal bij het uitnodigen eerst wat voor evenement je organiseert. Is het een themafeest? Gebruik dan een ontwerp dat bij het thema past. Is je evenement formeler, zoals een gala? Dan is een simpel, maar stijlvol ontwerp de beste keuze. Bij verjaardagen en andere informele feesten zijn er minder regels voor het uiterlijk van een uitnodiging. Dit soort uitnodigingen mogen ook flyers zijn, omdat ze vaak alleen voor familie en vrienden zijn. Kortom, voor elk soort evenement is een ander soort uitnodiging gepast. Wat elk van deze met elkaar gemeen heeft is de inhoud.

De uitnodiging zelf

Genodigden van een evenement willen graag een paar dingen weten. Daarom mogen de volgende gegevens absoluut niet ontbreken van jouw uitnodiging. De datum waarop het evenement plaatsvindt. Het is cruciaal dat dit duidelijk wordt aangegeven. Anders is er kans dat mensen hier vragen over gaan stellen of het vergeten. De tijd dat je alle gasten verwacht en een eventuele eindtijd is ook belangrijk. Zo weten de genodigden wanneer ze ongeveer willen arriveren. Het kan namelijk zijn dat sommige gasten precies op tijd willen komen of juist modieus te laat. Verder is het adres waar het evenement plaatsvindt een prioriteit. Want wie weet er nu waar iets plaatsvindt als er geen adres in de uitnodiging staat? Tot slot is het altijd handig om een eventuele dresscode te specificeren.

Verzenden

Het verzenden van uitnodigingen kan zowel per post als via de mail. Wanneer je uitnodigingen per mail verstuurt, kun je deze het beste in een bijlage verzenden. Let op dat je bij het verzenden van uitnodigingen per post de juiste adresgegevens op elke envelop schrijft. En het meest belangrijke: Zorg dat degenen die je uitnodigt ook echt gasten zijn die je wilt uitnodigen. Met oprechte uitnodigingen wordt je evenement gegarandeerd een succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *