Tradities of je eigen stijl?

henna designs
Designs voor de 5 mooiste henna creaties voor je bruiloft
1 augustus 2018
Hoe ver van te voren plan jij je bruiloft?
Hoe ver van tevoren plan jij je bruiloft?
10 november 2018
Tradities of je eigen stijl?

Tradities of je eigen stijl?

Help, ik plan een bruiloft!

Een bruiloft plannen is veel werk. Je moet zorgen voor dingen als catering, kleding van zowel jouzelf als eventuele bruidsmeisjes en uitnodigingen. Daarnaast moet er ook nog een specifieke plaats voor de ceremonie en receptie worden geregeld. Dit hoef je gelukkig niet helemaal alleen te doen, maar hoe begin je überhaupt? Het is als eerste belangrijk om te beslissen of je een traditionele bruiloft wil. Wil je dit niet? Dan is het alternatief een bruiloft die gevormd is naar je eigen stijl.

Voor- en nadelen van een traditionele bruiloft

Traditionele bruiloften zijn om te beginnen erg gemakkelijk om te organiseren. Het enige dat je hoeft te doen is de tradities in kaart brengen. Daarna hoef je er alleen voor te zorgen dat deze geregeld en uitgevoerd worden. Bovendien heb je dan geen last van geklaag van familieleden die willen dat je alles volgens bepaalde tradities doet. Je doet namelijk alles al volgens bepaalde tradities. Het beste van deze situatie is dat jij het er volkomen mee eens bent. Je doet dus niets omdat anderen dit zouden willen. Aan de andere kant wordt het geen unieke bruiloft.

Voor- en nadelen van een bruiloft naar je eigen stijl

Wanneer je een bruiloft vormgeeft naar jouw eigen smaak, is deze compleet gepersonaliseerd. Dit is het beste te zien in de jurk of jurken die je voor de grote dag uitkiest. Kleding is namelijk een van de beste manieren om jezelf uit te drukken. Het nadeel aan deze vormgeving is dat er altijd mensen zullen zijn die het niet met je eens zijn in bepaalde keuzes. Vaak is dit familie van de bruid of bruidegom die dichtbij een van de twee staat. In dit geval kun je altijd het argument geven dat het jouw bruiloft is. En dat dit is wat jij en jouw partner willen. Wanneer zij hier alsnog niet mee akkoord gaan, kun je een compromis sluiten.

Is een mix van beide een optie?

Stel, je wil een bruiloft die gevormd is naar je eigen stijl. Maar je wil ook een aantal tradities behouden. Is het dan mogelijk om tradities en jouw eigen smaak te combineren? Dat is het zeker. Tradities waar je je erg aan hecht zijn heel gemakkelijk te combineren met een modernere stijl. Bovendien is het omgekeerde ook waar. Je kunt een aantal eigen rituelen net zo gemakkelijk bij een traditioneel bruiloftsfeest. Wie zegt dat je niet alles kunt hebben? Jouw partner moet het echter wel met je eens zijn. Het is namelijk niet alleen jouw trouwdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *