Hoe ver van tevoren plan jij je bruiloft?

Tradities of je eigen stijl?
Tradities of je eigen stijl?
11 oktober 2018
geef je vriendinnen een ere taak
De perfecte ere taak voor je vriendinnen
13 december 2018
Hoe ver van te voren plan jij je bruiloft?

Hoe ver van te voren plan jij je bruiloft?

Wat er allemaal moet gebeuren

Een bruiloft plannen kan erg hectisch zijn. Vooral wanneer het een erg extravagante bruiloft wordt. Dus hoe ver van tevoren plan jij je bruiloft eigenlijk? Voor je je deze vraag stelt, moet je eerst weten wat je allemaal moet doen. Je moet als eerste weten wanneer je jouw bruiloft houdt. Wil je gelijk na het aanzoek beginnen? Dan kun je er naartoe werken. Wil je nog even wachten? Dan kun je nog even te tijd nemen voor je gaat plannen. Vervolgens kun je alles gaan regelen. De belangrijkste dingen om te regelen zijn de uitnodigingen, de locatie, de catering en de kleding. Daarnaast is het belangrijk om het verlovings- en hennafeest mee te nemen in de planning.

Het verlovings- en hennafeest

Wanneer je een bruiloft plant, is het traditie om deze feesten voorafgaand te houden. Je kunt ze kort na elkaar houden, maar je kunt ze ook spreiden over een bepaalde periode. Dit geeft ook ruimte om de gastenlijst te beheren. Wanneer je de feesten over een langer periode spreidt, kun je bijvoorbeeld alleen familie uitnodigen voor het verlovingsfeest. Deze zet je daarna gelijk op de gastenlijst voor de bruiloft. Zo voorkom je dat je mensen vergeet uit te nodigen.

Plan verstandig en kies een gepaste tijd om te beginnen

Afhankelijk van hoeveel gasten er komen plan je een bruiloft vaak minstens een half jaar van tevoren. Zo heb je genoeg tijd om de gastenlijst eerst samen te stellen en de uitnodigingen te ontwerpen. Daarna kun je gaan zoeken naar een geschikt cateringbedrijf en de locatie. Als laatste komt de kleding. Dit kan erg lang duren, omdat je de perfecte jurk voor zowel de ceremonie of receptie wil. Daarom is het bij een extravagante bruiloft zo belangrijk dat je ruim van tevoren begint met plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *