Marokkaanse jurken

Marokkaanse jurken

Marokkaanse jurken zijn tijdloze items voor elke gelegenheid. Of het een vrijgezellenfeest, bruiloft, afstudeerfeestje of geboortefeestje betreft, in een Marokkaanse jurk maak je altijd een fraaie entree. Of je nu verschijnt in een kaftan of takshita, een Marokkaanse jurk is altijd een goede keus! Omdat deze jurken handgemaakt zijn, is er voor iedereen een jurk bij ons.

Marokkaanse jurken zijn altijd uniek en handgemaakt – er is dus altijd maar één exemplaar van jouw jurk. Marokkaanse jurken worden met zorg gemaakt van verschillende natuurlijke materialen. Zo worden de meeste kaftans gemaakt van zijde, katoen of wol. Voor een schitterende vertoning op een bruiloft neem je bij uitstek een kaftan gemaakt van zijde. Een klassieke en tijdloze keus. Een zijden kaftan is ook de eerste keus van Lalla Salma, de prinses van Marokko, tevens echtgenote van de koning Mohammed XI. Wollen kaftans zijn geschikt voor familiefeesten en hebben vaak de prachtigste borduursels. Katoenen kaftans worden gedragen door bruidjes op de avond van hun henna-feest. Hun handen en voeten worden dan beschilderd met dieprode henna. Takshita’s zijn echte feestjurken. Deze Marokkaanse jurken hebben vooral een hoog bling-bling gehalte. Sommige takshita’s bevatten zelfs echte Swarovski-edelstenen. Met een chique en opvallende riem maak je de look helemaal compleet.

marokkaanse jurkenOok voor wat een wat minder uitbundige jurk zijn Marokkaanse jurken geschikt. Er zijn jurken die uit meerdere lagen bestaan, wat op zich al een mooi effect creëert. Marokkaanse jurken hebben niet veel accessoires nodig! Omdat Marokkaanse jurken over het algemeen lang vallen zijn schoenen met een hak wel een pré. Maar dat hoeft ook niet per se. Verder hebben de meeste deze jurken niet veel sieraden nodig. De meeste versiering zit hem namelijk in de ”sfifa”, de geborduurde versieringen bij de hals en de mouwen. Ook de riemen die bij de deze jurken horen dienen vaak als blikvanger.