Waar je op moet letten bij de Marokkaanse catering

marokkaanse bruiloft
Marokkaanse bruiloft mijn eerste keer, wat neem ik mee?
12 januari 2018
muziek
Muziek voor je Marokkaanse bruiloft!
13 mei 2018
Marokkaanse catering

Waar je op moet letten bij de Marokkaanse catering

Marokkanen en feesten. Vaak een heel goede combinatie. En bij feesten hoort eten. Wat hoort er bij Marokkaanse catering? Melk, dadels en eten. Veel en lekker eten… Ik neem je mee op de culinaire tocht door mijn bruiloft.

Melk

Een Marokkaanse traditie die wellicht zijn oorsprong vindt in de Islam. Melk is wit en puur en symboliseert daarom reinheid en maagdelijkheid. Melk zal niet ontbreken op mijn Marokkaanse bruiloft. Kleine melk glaasjes worden gepresenteerd bij binnenkomst van de zaal. Als gast drink je een glaasje melk voor je gaat deelnemen aan de bruiloft.

Dadels

Deze gezegende zoete vruchten vinden zeker hun oorsprong in de Islam. Dadels bevatten vele voedingsstoffen. Deze zoete snoepjes vind je meestal bij de melk. Ze symboliseren vruchtbaarheid. Het koppel wordt al bij aanvang van het huwelijk een nageslacht gewenst.

Zoete koekjes

Terwijl de gasten langzaam binnenstromen, worden de aanwezigen voorzien van koekjes. Amandelkoekjes, zandkoekjes, kokoskoekjes,… de vormen en smaken zijn verschillend. Tot in de puntjes afgewerkt en mierenzoet. Vergezeld van de nog zoetere geurige Marokkaanse muntthee.

Salade

Tijd voor het echte eten. De tafels worden voorzien van grote saladeschotels. Rijstsalade, diverse groenten salades, fruit en afgewerkt met scampi’s. Een streling voor het oog en een genot voor de mond. De meesten eten met een lepel uit de grote schaal, maar je kan ook uit je eigen bordje eten als je wil.

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht op mijn bruiloft is schapenvlees met pruimen. Afgewerkt met gefrituurde amandelschilfers. Uiteraard zal bij een Marokkaanse maaltijd nooit brood ontbreken. Het brood dient min of meer als service, zodat je met je hand kan eten. Een maaltijd om letterlijk en figuurlijk je vingers bij af te likken.

Dessert

De avond loopt naar zijn einde toe. De hoofdmaaltijd is al een beetje gezakt. Er wordt gedanst. De gasten krijgen alsnog een extra portie energie in de vorm van fruit. Elke tafel krijgt een gevarieerde fruitschaal. Wie het nadien nog niet opgeeft en nog niet naar huis gaat, krijgt ook nog een stukje taart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *