De perfecte ere taak voor je vriendinnen

Hoe ver van te voren plan jij je bruiloft?
Hoe ver van tevoren plan jij je bruiloft?
10 november 2018
de dag voor de grote dag
De dag voor de grote dag
15 januari 2019
geef je vriendinnen een ere taak

Een ere taak voor jouw vriendinnen tijdens de bruiloft

De perfecte rol voor je vriendinnen

Stel, je gaat trouwen en je hebt een hechte groep vriendinnen. Dan is het logisch dat je hen een ere taak wil geven. Maar hoe dan? Je kunt je vriendinnen bijvoorbeeld een ere taak geven door hen bruidsmeisje of getuige te maken. Maar wat houden deze twee rollen nou precies in? En past dit wel bij de huwelijkstradities die je tijdens jouw bruiloft uit wil voeren? Dat zal hieronder verder worden beschreven. Zo kan jij de beste keuze maken wat betreft de rol van je beste vriendinnen tijdens jouw bruiloft.

Wie wordt of worden er getuige?

Tijdens een islamitische bruiloft is het traditie dat de vader van de bruid haar getuige is. De moderne bruid zou dit misschien anders willen, of juist meerdere getuigen willen. In dit geval zou je met je familie moeten overleggen wat verstandig is en wat kan. Bruiloften zijn er namelijk in alle soorten en maten. Bovendien is het wel één van de meest speciale dagen in je gehele leven. Het zou dus zonde zijn als deze belangrijke details niet naar wens uitgevoerd zouden worden.

Meer dan één bruidsmeisje

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat er meer dan één bruidsmeisje aanwezig is tijdens de bruiloft. Daarnaast kan er een bloemenmeisje aanwezig zijn. Deze loopt voor de bruid uit en strooit bloemblaadjes door het gangpad wanneer de bruid wordt weggegeven. De rollen van bruidsmeisjes worden meestal aan zussen en beste vriendinnen van het bruidspaar gegeven. Zo laat je zien dat ook zij belangrijk voor je zijn. Er zijn ook meerdere taken die bruidsmeisjes hebben. Zij hoeven zich heus niet alleen dichtbij de bruid te bevinden tijdens de ceremonie.

De taken van een bruidsmeisje

Dus wat doet een bruidsmeisje eigenlijk? Als eerste helpen bruidsmeisjes met het uitkiezen van de bruidsjurk of –jurken. Je moet hierin natuurlijk wel de juiste keuze maken. Vooral omdat het gaat om het uitkiezen van de belangrijkste kledingstukken die je in je leven draagt. Ook helpen zij met het klaarmaken van de bruid op de huwelijksdag. Ze zorgen dus dat haar jurk goed zit en alles perfect is. Daarnaast houden zij het eventuele bouquet vast tijdens de ceremonie. Wanneer de bruid emotioneel wordt, kunnen zij ook meteen een tissue aangeven. Bovendien kunnen jouw vriendinnen helpen tijdens het henna feest wanneer je hen als bruidsmeisjes kiest. Geef je vriendinnen dus deze speciale taak tijdens je bruiloft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *