Marokkaanse bruiloft mijn eerste keer, wat neem ik mee?

bruidskapsel
Bruidskapsel: voor iedere jurk een passend kapsel
13 november 2017
Marokkaanse catering
Waar je op moet letten bij de Marokkaanse catering
13 februari 2018
marokkaanse bruiloft

Mijn eerste Marokkaanse bruiloft, wat neem ik mee?

Help! Mijn Marokkaanse vriendin trouwt. Leuk hoor ik je denken. Ook ik vind dat uiteraard. Ik leef al maanden en maanden met haar mee naar deze mooie dag. Maar, ik als Hollandse meid ging nog nooit naar een Marokkaanse bruiloft. Wat moet ik meenemen?

Familie

Mijn vriendin kan op haar grote dag niet aan mijn zijde zitten. Ik heb al zenuwen om de grote zaal van de bruiloft op mijn eentje binnen te komen. Gelukkig is iedereen welkom op een Marokkaanse bruiloft. Ik mag zelf nog enkele vriendinnen meenemen of mijn moeder of zus. Er is steeds eten en plaats genoeg. Het eerste wat ik dus meeneem is wat bekend en vertrouwd gezelschap.

Kledij

Naast een goed humeur en een portie moed, vraag ik me af wat ik moet aantrekken? Ik mag even de kleerkast van mijn beste vriendin induiken. Die heeft enkele Marokkaanse jurken die geschikt zijn voor een Marokkaanse bruiloft. Ik vind er eentje die me op het lijf geschreven is. Ze raadt me aan om een extra sjaaltje mee te nemen dat past bij de jurk. Later op de avond zie ik vrouwen dansen en schudden met het sjaaltje.

Geschenk

Ik houd mijn geschenk persoonlijk. Los van mogelijke tradities. Ik ken mijn vriendin heel goed en weet echt goed waarmee ik haar een plezier kan doen. Het hoeft dus niet te passen bij een Marokkaanse bruiloft, maar bij mijn Marokkaanse vriendin.

Enveloppe

Ik krijg wel de hint om eventueel een enveloppe mee te nemen. Geen lege enveloppe natuurlijk, maar eentje met een extra cent. Niet voor de bruid, maar voor de moeder van de bruid. Blijkbaar is dit een gewoonte voor de kosten die voor een stuk gedragen worden door de ouders. Ik doe dit met veel plezier. Haar moeder is een parel van een vrouw die me steeds hartelijk ontvangt. Deze keer neemt zij van mij mijn enveloppe hartelijk in ontvangst.

Ik wens mijn vriendin van harte een gezegend huwelijk!

1 Comment

  1. Malika schreef:

    Help mijn zoon gaat trouwen maar ik weet niet wat ik moet geven bij de verlivingsfeest dus op zijn marokkaans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *