Designs voor de 5 mooiste henna creaties voor je bruiloft

gasten uitnodigen
Uitnodigen van je gasten: Zo doe je dat!
21 juni 2018
Tradities of je eigen stijl?
Tradities of je eigen stijl?
11 oktober 2018
henna designs

De vijf mooiste henna designs voor jouw bruiloft

Vingers en polsen

Henna is een tijdelijke tattoosoort. Deze wordt met speciale inkt op de huid aangebracht. Nadat de inkt droog is wordt deze verwijderd. Het resultaat is dat er een vlek achterblijft. Dit is de tattoo. Met name in Noord-Afrikaanse, Midden Oosterse en Zuid-Oost Aziatische culturen is dit een bruiloftstraditie. De bruid krijgt deze tattoos in prachtige patronen op verschillende delen van haar lichaam. Vaak zijn dit haar handen en voeten. Heb je zelf nog geen enkel idee wat voor henna design jij voor je bruiloft wil? Lees dan verder voor inspiratie. Als eerste kun je een unieke draai geven aan traditionele designs. Hiervoor hoef je alleen een design te laten zetten op je vingers en polsen. Het midden van je hand blijft dan leeg. Dit design is perfect wanneer je van ‘less is more’ houdt.

Flower power

Bloemen verwerken in een design is tijdloos en zal altijd bij het bruiloftsthema passen. Wanneer je een echte traditionele bruiloft wil, is een symmetrisch design met bloemen de beste keuze. Ook symboliseren bloemen vrouwelijkheid en schoonheid. Dit past erg goed bij wat deze tijdelijke tattoos in de eerste plaats symboliseren.

Niet alleen handen en voeten

Soms zijn de handen en voeten van de bruid niet de enige lichaamsdelen beschilderd worden met inkt. Het kan ook zijn dat het design doorloopt over haar onderarmen en onderbenen. Vaak imiteert het design dan erg sterk patronen uit religieuze kunst en -architectuur. Ook dit design is een mooi alternatief voor traditionele patronen.

Spierwit

Voor de moderne, artistieke en excentrieke bruiden is er witte inkt. Deze inkt laat in plaats van een donkere vlek een lichte vlek achter. De gedurfde stijl is de laatste vijf jaar pas populair geworden, maar is absoluut niet lelijk. Vooral wanneer het in contrast staat met een donkere huid. Wil je jouw gasten een unieke indruk geven? Of wil je ze juist steil achterover doen slaan? Dan kun je zeker voor een design gaan die aangebracht is met witte inkt.

Asymmetrische henna

Wat ook heel mooi is, is een asymmetrisch henna design. Hierbij loopt het patroon bijvoorbeeld diagonaal over de handen en voeten van de bruid. De hele hand op een klein gedeelte na kan ook bedekt zijn met inktpatronen. Als laatste kun je verschillende, maar toch coördinerende designs op elke hand laten zetten. Kortom, er is meer dan genoeg keuze wat betreft asymmetrische en andere designs voor jouw bruiloft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *