De tradities in iedere cultuur

Ziana
Trouwen in het buitenland? Neem je eigen Ziana mee
13 juli 2019
bruiloft organiseren
Waar moet je aan denken bij een bruiloft organiseren
23 augustus 2019
tradities in iedere cultuur

Tradities in iedere cultuur

Wat zijn de tradities in iedere cultuur? Het zijn er te veel om allemaal op te noemen natuurlijk! Over de hele wereld heb je in elke cultuur wel bepaalde tradities als het neerkomt op de bruiloft. Zo kan het bij de één een feest zijn van een week en duurt het bij de ander ‘slechts’ een dag. Er wordt bepaald eten geserveerd, er horen bepaalde handelingen bij en ga je helemaal uitgedost als bruid of is het juist de bedoeling wat ingetogener te zijn? Wij hebben hieronder een aantal van de tradities in iedere cultuur genoemd. Nog belangrijker, als je een Ziana inhuurt, is het van belang dat zij precies weet wat er allemaal moet en staat te gebeuren.

Tradities in iedere cultuur: Mexico

In Mexico draait het vooral om familiebanden. Die zijn daar enorm sterk! De hele familie en verre familie wordt uitgenodigd op een bruiloft. Je zou het eerder een gala kunnen noemen dan een bruiloft. Het gaat vooral om plezier hebben en genieten met elkaar. Er worden bij toekomstige Mexicaanse stellen ook peetouders benoemd die meehelpen in de beslissingen voor de bruiloft. Dit is een erg belangrijke rol die vervuld moet worden! Velen staan te trappelen om benoemd te worden als peetouders, het is een eervolle rol.

Tradities voor bruiloft in Nederland

In Nederland zijn er een aantal tradities die al eeuwen teruggaan. Zoals het geven van een verlovingsring! Deze komt uit de 15de eeuw zelfs. Het is daarnaast de bedoeling dat de man op zijn knieën gaat om de vrouw ten huwelijk te vragen, alvorens hij bij de vader van de bruid is geweest om de hand te vragen natuurlijk! Daarnaast komt het in Nederland vaak voor dat mensen duiven oplaten voor geluk, rijst strooien voor vruchtbaarheid of een glas heffen met champagne.

Marokkaanse tradities met bruiloft

Ook in Marokko zijn er veel tradities rondom de bruiloft. Zo wordt de bruiloft twee a drie dagen gevierd en zijn er minstens 200 gasten op de bruiloft aanwezig. Het gaat om veel pracht en praal. Mooie jurken voor de bruid, goeie make-up en prachtige sieraden. Doordat dit een groot onderdeel is van een Marokkaanse bruiloft, is het wijsheid als je een Ziana inhuurt die je hiermee kan helpen. Ze kan veel werk uit handen nemen en ervoor zorgen dat jij minder zorgen hebt op de feestdagen. Een Ziana kan bovendien goed advies geven over de kledingstijl en de combinatie van sieraden en de jurk bijvoorbeeld. Mocht je op zoek zijn naar een Ziana voor je bruiloft, dan kun je een kijken nemen bij Chaimae. Zo weet je zeker dat je er tot in de puntjes goed verzorgt uitziet in die drie dagen! Ben je van plan om in het buitenland te trouwen? Neem dan je eigen Ziana mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *