De mooiste henna designs voor jouw bruiloft

muziek
Muziek voor je Marokkaanse bruiloft!
13 mei 2018
gasten uitnodigen
Uitnodigen van je gasten: Zo doe je dat!
21 juni 2018
de dag voor de grote dag

Mijn zus haar bruiloft komt er aan. Traditioneel betekent dit dat een weekje voordien een henna feest plaatsvindt. Op die dag zal mijn zus, als bruid, eerst beschilderd worden. Maar ook de gasten kunnen die avond genieten van mooie designs. Tegen een klein prijsje kan ieder het design krijgen dat zij wenst.

Wit

Witte henna bestaat natuurlijk niet. Deze naam wordt gebruikt voor een tijdelijke huid beschildering met een design. Maar mijn zus wou afwijken van de standaard. Ze gaat een wit maagdelijk kleed dragen die dag en wil gaan voor een bijbehorend wit design. Ook wil ze de henna er maar tijdelijk op en deze witte vorm blijft maar 1 à 2 dagen zitten.

Natuurlijke vorm

De familie en vriendinnen die aanwezig zullen zijn op het feest, kunnen kiezen tussen natuurlijke henna en Jagua. De natuurlijke 100% biologische vorm geeft een mooi roodbruin design op de huid en blijft ongeveer 7 à 10 dagen zitten. Een andere optie die deze designer aanbiedt, is Jagua. Jagua is een natuurlijke kleurstof afkomstig van de Jagua vrucht uit de Amazone. Deze geeft een blauwe, zwarte kleur en blijft wel 10 tot 14 dagen zitten.

Designs

De designer heeft een uitgebreid portfolio. Mijn zus bekijkt de verschillende designs en stijlen en bespreekt op voorhand haar wens. Ook bepaalt ze reeds vooraf welke lichaamsdelen beschilderd zullen worden. Ze bespreken samen een prijs. De henna designer zal de dag van het henna feest aan huis komen en enkele uren aanwezig zijn, zowel voor mijn zus, als voor de gasten. De gasten kunnen haar portfolio ter plaatse inkijken.

Betekenis henna

Het kan meerdere betekenissen hebben, bijvoorbeeld de naam van de oorspronkelijke plant waarvan de blaadjes de kleurstof bevatten. Maar tevens is het is ook de naam van het poeder dat van de blaadjes gemaakt wordt. Dit poeder wordt verwerkt tot een pasta en de kleur die het achterlaat noemen met henna. Echter de kunstvorm en de traditie die daaruit voortvloeien krijgen dezelfde naam als de plant, de decoratie en de kleur.

Laat het feest beginnen !

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *