De dag voor de grote dag

geef je vriendinnen een ere taak
De perfecte ere taak voor je vriendinnen
13 december 2018
The day after
The day after: Hét moment om na te genieten
13 februari 2019
de dag voor de grote dag

De dag voor de grote dag

Last van koude voeten

Koude voeten is een uitdrukking die gebruikt wordt wanneer je onzeker bent of je ergens mee door wil gaan. Vaak heeft deze betrekking op één of beide leden van een bruidspaar. Dat is natuurlijk ook niet gek. Trouwen is een vrij serieuze verbintenis die je met jouw partner aangaat. Je moet er dus heel zeker van zijn dat je ook echt wil trouwen. Gelukkig is dit in de meeste gevallen ook wel zo. Maar zelfs als je zeker van je zaak bent, kun je nog steeds last krijgen van koude voeten. Daarnaast zijn er ook nog tradities die bij de dag voor je grote dag horen.

Tradities voorafgaand aan de huwelijksdag

Het is namelijk om te beginnen gebruikelijk dat het traditionele verlovingsfeest al gehouden is. Dit is een feest dat logischerwijs gehouden wordt om de verloving te vieren. Hierna wordt het hennafeest gehouden. Dit wordt altijd één dag voor de bruiloft gehouden. Tijdens dit feest worden er namelijk henna tattoos aangebracht op de bruid haar handen en eventueel voeten. De henna moet zo mooi mogelijk zijn. Daarom kan het ook niet anders dan dat dit feest net voor de bruiloft wordt gehouden. Het hennafeest wordt vaak gezien als het vrijgezellenfeest van de bruid.

Voor de ceremonie

De ochtend van je bruiloft is het tijd om jezelf klaar te gaan maken. Je haar en make-up wordt verzorgd door een professional. En daarbij zijn alle jurken met bijpassende accessoires uitgekozen. In principe ben je op dit moment bijna klaar voor de bruiloft. Maar wat als er iets misgaat? Geen zorgen! Dat zal heus niet gebeuren. Mocht je er toch zeker van willen zijn dat jouw bruiloft perfect verloopt? Dan kun je hieronder nog een paar laatste voorbereidingstips lezen.

Tips voor een perfecte grote dag

Om stress te voorkomen in aanloop naar jouw grote dag, is het verstandig om een aantal tips te volgen. Als eerste is er een tip om het krijgen van koude voeten te voorkomen. Hiervoor hoef je alleen terug te denken aan alle mooie momenten die je met je partner hebt gehad. Zodoende gaan veel mensen denken aan alles wat nog gaat komen en krijg je meteen zin in de huwelijksdag. Daarnaast moet je de dag en de ochtend voor je bruiloft goed eten. Anders krijg je een flauw gevoel tijdens de ceremonie. Bovendien is het vooral belangrijk rustig te blijven terwijl alles voor je geregeld wordt. Zo kan er vrijwel niets misgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *